У Таллінні презентували книгу з юридичним аналізом агресії РФ проти України

Фото

В естонській столиці презентували збірку робіт провідних юристів світу «Застосування сили проти України і міжнародне право», в якій докладно розглянуто агресію Росії проти України.

Редактором книги є юрист-міжнародник, голова Конгресу українців Естонії Євген Цибуленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це вже не перша презентація нашої книги. Що дуже важливо, оскільки в ній подана юридична оцінка агресії Росії проти України, про яку має знати світ. Колеги кажуть, що паперові екземпляри книги вже є в багатьох авторитетних університетах від Австралії до США і, що особливо надихнуло, в бібліотеці Міжнародного кримінального суду в Гаазі (там вона точно стане в нагоді)», - розповів Цибуленко.

Також за його словами ця книга включена в міжнародну програму MyCopy і, таким чином, доступна як випуск MyCopy зареєстрованим користувачам бібліотек, які придбали колекцію eBook-2018 (це на даний час більше 3000 бібліотек в 27 країнах світу).

У Таллінні презентували книгу - юридичний аналіз агресії РФ проти України / Фото: Кудрін Олег, Укрінформ

Презентація книги «The Use of Force against Ukraine and International Law» («Застосування сили проти України і міжнародне право») була приурочена до п’ятої річниці початку Росією окупації АР Крим. Пройшла вона у Міжнародному центрі оборони та безпеки за сприяння Посольства України в Естонії.

На презентації виступила Посол України в Естонії Мар’яна Беца. Вона поінформувала учасників заходу про ситуацію на Донбасі та у тимчасово окупованому Росією Криму, де продовжуються масові порушення російською окупаційною владою прав людини та політичні репресії проти кримських татар. Посол України закликала світову спільноту посилити тиск на РФ, та підкреслила необхідність притягнення Росії до відповідальності за системні порушення базових принципів міжнародного права та гібридну війну проти України.

Беца висловила вдячність Естонській Республіці та нашим міжнародним партнерам за міцну підтримку України у захисті суверенітету та територіальної цілісності та протидії російській агресії.

Читайте також: У Чернігові презентували книгу з прижиттєвими портретами Івана Мазепи

На презентації були присутні глави іноземних дипломатичних місій в Естонії, представники естонських наукових та політологічних кіл, дослідники міжнародного права, активісти місцевої української діаспори та представники ЗМІ.

Збірка «The Use of Force against Ukraine and International Law» містить детальний аналіз фактів порушень Російською Федерацією норм міжнародного права, пов’язаних із агресією проти України. Одним з двох редакторів книги та її співавтором є голова Українського земляцтва Естонії, професор Талліннського технічного Університету Євген Цибуленко. (Другий редактор – викладач кафедри міжнародного і кримінального права на юридичному факультеті Університету в Алмати, Казахстан, Сергій Саяпін).

Springer – всесвітньо відома видавнича компанія, що видає книги, електронні книги, і рецензовані журнали на наукову, технологічну і медичну тематику, а також розміщає у себе велику кількість наукових баз даних.