Трьох поранених українських моряків обіцяють обстежити у лікарні - Денісова

Керченська криза

Поранених українських моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку буде направлено на обстеження до медзакладу.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

“За інформацією від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку буде направлено на обстеження до лікарні. Нарешті РФ дослухалася до закликів України і всього цивілізованого світу надати хлопцям медичну допомогу”,- зазначила українська омбудсмен.

При цьому вона висловила сподівання, що заяви Москалькової про "поглиблене обстеження" не обмежаться поверхневим оглядом.

“Адже за майже три місяці наші хлопці так і не отримали кваліфікованого лікування”, - підкреслила Денісова.

За інформацією на сайті російського омбудсмена Тетяни Москалькової, полонений Андрій Артеменко сьогодні направлений у 1-шу Градську лікарню на обстеження. Там же 21 лютого пройде медогляд Андрій Ейдер, а Василя Сороку повезуть у 4-ту міську поліклініку.

Читайте також: Полоненого в РФ моряка намагалися схилити до свідчень проти побратимів - адвокат

"У разі якщо обстеження засвідчить необхідність поглибленого лікування, воно буде своєчасно проведене", - заявили у прес-службі російського омбудсмена.

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України – катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз усі вони перебувають у СІЗО "Лефортово".