Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ

Оновлено

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив, що напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк організував генерал СБУ Данило Доценко з метою дискредитації поліції.

Про це він заявив під час засідання суду з обрання йому запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гандзюк з метою дискредитації органів поліції", - заявив Мангер.

За словами Мангера, Гандзюк тісно співпрацювала із СБУ і була в підпорядкуванні генерала СБУ Доценка.

"Мені відомо про те, що Катерина тісно співпрацювала з СБУ та знаходилася у прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка", - сказав він.

Читайте також: Прокурори просять арештувати Мангера до 3 березня без права на заставу

Мангер вчергове заявив, що оголошення йому підозри у замовленні убивства Гандзюк є політичним рішенням, а матеріали справи не містять доказів його причетності до цього злочину.

"Ми з Катериною не перетиналися, а її дописи в інтернеті про мене були не більшими, ніж про будь-яких інших осіб, які знаходяться на керівних посадах у Херсонській області", - зазначив Мангер.

Він також заявив, що Доценко в особистій розмові з ним неодноразово говорив про свою ненависть до партії "Батьківщин" та її лідера Юлії Тимошенко.

"Він казав, що зробить все на території Херсонської області, щоб знищити "Батьківщину", - стверджує Мангер.

Він також заявив, що генерал Доценко створив на території Херсонської області декілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом і вимаганням. "Ці кримінальні угруповання неодноразово затримувалися поліцією зі зброєю, але після втручання Доценка відпускалися. Це було причиною конфлікту між СБУ і Нацполіцією у Херсонській області. І цей конфлікт створив Данило Доценко", - заявив Мангер.

Він також наголосив, що боїться за своє життя. "Живим я слідству не потрібен. Доказів не існує, а моє фізичне знищення дозволить знищити цю справу і придумати винного", - заявив Мангер, додавши що не збирається закінчувати життя самогубством.

Читайте також: Мангер і посередники сторгувалися на $5600 за вбивство Гандзюк — генпрокурор

Як повідомлялося, 11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк. За його словами, прокурори проситимуть обрати голові Херсонської облради запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Генерал-майор Данило Доценко з 22 серпня 2017 року є начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. До того очолював Управління СБУ в Херсонській області.