Представник групи "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявляє, що на нього відкрили справу

Представник ініціативної групи "Хто замовив Катю Гандзюк?" волонтер Роман Синіцин заявив, що проти нього відкрили кримінальне провадження через допис у соцмережі про грошову винагороду за імена правоохоронців, які побили активістів під Подільським райуправлінням поліції 9 лютого.

Про це волонтер повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Кваліфікація - погроза співробітникам правоохоронних органів та їхнім родинам (Стаття 345 Кримінального кодексу України - ред.). До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості Нацполіція", - зазначив він.

Синіцин не виключає у подальшому проведення допитів, обшуків та негласних слідчих дій у зв'язку з діяльністю ініціативної групи активістів "Хто замовив Катю Гандзюк?".

"Це абсолютно безперспективна справа, тому що не було фактичних ніяких погроз, там не було написано, що от ми щось зробимо. Але знову ж таки, адвокати кажуть, що це прекрасна підстава для вилучення техніки, телефонів, ноутбуків, документів якихось, тягати по допитах - і це може довго тривати", - додав він.

Укрінформ намагається зв'язатися з Нацполіцією для підтвердження цієї інформації.

Читайте також: Князєв про штурм поліції у Києві: Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота

Як повідомлялося, 9 лютого біля Подільського райуправління поліції сталися сутички між спецпризначенцями поліції та групою активістів, які прибули на підтримку раніше затриманих під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" громадян.

За словами начальника столичної поліції Андрія Крищенка, група осіб намагалася потрапити всередину райуправління, заблокувала його роботу, пошкодила деяке майно. "Враховуючи, що там є багато зброї, захоплення якої може призвести до тяжких наслідків, мною була дана команда спеціальному підрозділу на розблокування роботи райуправління і на затримання осіб, які вчиняють незаконні дії", - сказав Крищенко.

У свою чергу, у спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що "правоохоронці побили і активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, і друзів, які прийшли за ними".

При цьому було оприлюднено відео, на якому видно, що один із правоохоронців вигукнув "Лягай, Бандеро!", коли клав активіста на асфальт.

Начальник поліції Києва вибачився за такі дії поліцейського.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом імовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції в Києві.

Після сутички волонтер Роман Сініцин розмістив на своїй сторінці у Facebook оголошення про надання грошової винагороди тим, хто повідомить ПІБ і домашню адресу правоохоронців, які брали участь у побитті активістів.