Монетизація субсидій: Порошенко назвав середній розмір виплат

В середньому розмір виплати складає 1500 грн. І після того, як отримувач субсидії розрахується за спожиті послуги, решта коштів залишиться у його розпорядженні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час наради з питань запровадження монетизації субсидій, яка відбулася в Міністерстві соціальної політики, повідомляє офіційний сайт голови держави.

«Хочу всіх привітати, бо вже з 4 березня отримувачі субсидій отримають грошові кошти. І це значний крок у боротьбі з бідністю», - сказав Президент та уточнив, що це стосується в першу чергу малозабезпечених верств населення, серед яких більша частина – пенсіонери.

Президент уточнив, що в середньому розмір виплати складає 1500 грн.

Глава держави також наголосив на необхідності підвищення ефективності самого механізму субсидій. «Чи ефективно працює механізм субсидій? З одного боку ефективно, бо всі, хто має отримувати субсидії – вони мають за полегшеною процедурою, без зайвої бюрократичної тяганини доступ до субсидій. Але з іншого боку – чи зацікавлені сьогодні споживачі комунальних послуг, споживачі газу і споживачі субсидій в тому, щоб скорочувати енергоспоживання? Ні. Бо скільки б ти не спожив на твоєму матеріальному становищі це ніяк не відзначається. Саме тому є дуже тривожна статистика, коли споживачі субсидій споживають у півтора-два рази більше газу ніж ті, хто розраховується за них живими грошима», - сказав Петро Порошенко.

Читайте також: Українці отримають "живі кошти" замість субсидій вже за лютий - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати "живими коштами".

Початок монетизації субсидій готівкою заплановано на березень 2019 року.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив, що на початку монетизації субсидій можуть бути певні недоліки, оскільки такий процес запускається вперше.