Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

Генеральний прокурор Юрій Луценко переконаний, що захист екс-президента Віктора Януковича не виграє апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва у справі про державну зраду в разі її подання.

Про це він заявив під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ви плануєте поразку - не починайте битви. Я завжди планував перемогу в цій справі і не розумію бажання окремих наших громадян якось знайти в цьому негатив, мовляв, ось Янукович виграє апеляцію. Та не виграє! Ось Янукович виграє Європейський суд... Та не виграє. Я вважаю, що суддя Дев’ятко блискуче провів об'єктивний, неупереджений і справедливий суд. Це моя громадянська і фахова позиція. Її підтримують мої підлеглі, які прийняли рішення не подавати заяву в апеляційний суд, бо вважаємо рішення Оболонського суду з головуючим суддею Дев’ятком таким, яке є надзвичайно об'єктивним і важливим для подальшої роботи прокуратури", - сказав Луценко.

При цьому він підкреслив, що справа Януковича "лише заклала перший дуже важливий камінь у фундамент справедливості".

Як повідомляв Укрінформ, захист екс-президента Віктора Януковича заявив, що подаватиме апеляційну скаргу на вирок суду у справі про держзраду.

Читайте також: "Розпродаж" зброї ЗСУ почався із 2005 року - Луценко

Оболонський суд Києва 24 січня визнав винним Януковича у справі щодо державної зради та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Луценко пізніше заявив, що Генеральна прокуратура не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.