Патріарх Філарет: Об’єднання церков тільки почалося

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет переконаний, що об’єднання православних церков у країни відбудеться повністю.

Про це він сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди свого 90-річчя в Національному палаці мистецтв "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Томос є, об’єдналися з частиною Московського патріархату. Уже в Україні є єдина Українська православна церква. Та, яка не хоче належати до тієї української церкви... нехай вона називається російською. Процес об’єднання тільки почався. Ще попереду об’єднання, але не треба мати ніякого сумніву, що це об’єднання відбудеться повністю. Відбудеться тому, що на це є воля Божа, а там, де є воля Божа, вона завжди перемагає і приводить до кращого завершення", - наголосив патріарх Філарет.

Він додав, що завдання церкви - не тільки зробити єдину українську церкву, а й служити українському народу та Українській державі.

"Це наше завдання, і ми служимо, і ви бачите результати служіння церкви. Армія була небоєздатною. Зараз Європа, Америка визнають нашу армію однією з кращих в Європі. Яким чином? Бо церква підключилася", - сказав патріарх Філарет.

Він також висловив переконання, що до України повернеться Крим і Донбас.

"У це треба вірити і треба бути переконаними в тому, що так і буде, тому що така воля Божа. Правда завжди перемагає, незважаючи на те, що неправда, зло тимчасово отримують перемогу, як ми бачимо зараз. Але кінцева перемога буде наша, бо з нами правда і з нами Бог", - наголосив Філарет.

Читайте також: Епіфаній привітав Філарета з 90-річчям

Як повідомлялося, патріарх Філарет (Михайло Денисенко) народився на Донеччині в селі Благодатне у шахтарський родині. Прийнявши чернечий постриг у 21 рік, він все своє життя присвятив служінню церкві.