Справа прокурора ГПУ, який погорів на хабарі в $15 тисяч, пішла до суду

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування справи прокурора Генпрокуратури, якого викрили в отриманні 15 тисяч доларів хабара. Обвинувальний акт щодо нього передано до суду.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Детективи завершили досудове розслідування дій прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України, викритого на отриманні 15 тисяч доларів неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 4 січня направили обвинувальний акт до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Під час слідства було встановлено, що старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, на умовах призначення умовного покарання. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

Читайте також: Чиновника Укроборонпрому спіймали на хабарі

За умовами «угоди», 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. 5 жовтня 2018 року прокурора викрито в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. доларів. Наступного дня йому повідомили про підозру.

20 грудня 2018 року сторона захисту отримала доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.