"Кремлевуд" демонізує Україну, щоб створити алібі Путіну - Золотухін

Російська влада продовжує докладати зусилля для донесення у вигляді "серіалів" світу фейкової інформації про Україну.

Про це заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін написав у Facebook.

"Кремлевуд знімає серіал про "терористів ІДІЛ в Україні" загалом з 2014-2015 року, коли дії путінського режиму щодо активізації терористичної діяльності, в тому числі, проти країн Європи, стали очевидними. Сьогодні в західній пресі вийшла чергова серія цього серіалу, яка була негайно підхоплена тими російськими лідерами суспільної думки, які співпрацюють зі спецслужбами", - написав заступник міністра.

За його словами, останній збройний напад у Страсбурзі стався якраз в той момент, коли європейські медіа вже почали відкрито обговорювати "кремлівський слід" в силових акціях "жовтих жилетів".

Читайте також: Кремль поширює фейк, що Україна готує хіматаку на Донбасі — Золотухін

"Путіну потрібно алібі для своїх злочинів. Ну, і побіжно - демонізувати Україну в очах західних країн, це рутинна щоденна робота", - упевнений він.

Золотухін вже розповідав про те, що Росія докладає максимум зусиль для донесення своїм глядачам та світу фейків про Україну і робить це часто у вигляді інформаційних "серіалів". У РФ беруть якусь одну тему і розкручують її в інформпросторі заради того, щоб переконати, що Україна - це погано. Кожний “серіал” поділяється на сезони. Це більш складний комплекс ідей усередині “серіалу”.

Він вважає, що українській стороні не варто навіть реагувати на такі історії або намагатися пояснювати.