МОЗ оскаржить поновлення на посаді ректора медуніверситету Богомольця

Міністерство охорони здоров'я України оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду м. Києва щодо поновлення на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця Катерини Амосової.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook.

"20 грудня Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв ухвалу по справі №826/14303/18, відповідно до якої зупинив наказ МОЗ України про звільнення Катерини Амосової з посади ректора та заборонив будь-кому обіймати посаду ректора, окрім Катерини Амосової. МОЗ України оскаржуватиме рішення суду та звернеться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Захоплення Одеського вишу: МОЗ спростовує заяву поліції про "держвиконавців"

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ вдруге звільнило Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця, яка була поновлена на посаді за рішенням Печерського суду, 1 жовтня 2018 року “у зв’язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України”.

Держфінінспекція у березні 2016 року провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015 р. Перевірка виявила низку грубих порушень, після чого Держфінінспекція зобов’язала керівництво НМУ усунути їх. Однак вимоги були виконані Амосовою не в повному обсязі, попри те, що університет протягом двох останніх років повідомляв листами про вжиття необхідних заходів.

"Загальна сума збитків, завданих державі через невиконання ректором НМУ вимог Держфінінспекції, становить понад 3 млн грн. Станом на 1 жовтня 2018 року повністю не усунуто порушення за 12 пунктами акту ревізійної перевірки від 2 березня 2016 року - на суму близько 2 млн грн", - зазначили у міністерстві.