З полону піратів звільнили екіпаж судна Pomerania Sky, серед яких є українець

Екіпаж судна Pomerania Sky, серед одинадцяти членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнено з полону нігерійських піратів.

Про це інформує МЗС Польщі.

“Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких було викрадено наприкінці жовтня 2018 року біля узбережжя Нігерії, звільнено. Усі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин”,- йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

У польському МЗС подякувати судновласнику та радникам за професійне ведення складної справи, а також владі Нігерії.

Як зазначається, у Польщі справою звільнення моряків від початку займалася міжвідомча група під керівництвом заступника глави МЗС Польщі.

У польському зовнішньополітичному відомстві нагадали, що це п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року.

МЗС Польщі також закликало моряків, аби вони перед працевлаштуванням на кораблі у небезпечному регіоні завжди перевіряли, чи судновласник має відповідну страховку.

Читайте також: Польща підтверджує напад піратів на судно з поляками й українцем на борту

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня з’явилася інформація про те, що з Pomerania Sky біля узбережжя Нігерії викрадено 11 членів екіпажу, зокрема, вісім громадян Польщі, двох філіппінців та українця.

Захоплення судна під прапором Ліберії сталося о четвертій годині ранку 27 жовтня, за 50 морських миль від узбережжя Нігерії. Тоді пірати підпливли на двох моторних човнах і захопили судно. Однак екіпаж корабля встиг надіслати сигнал SOS. Ніхто з екіпажу під час захоплення судна не постраждав.

Про те, що на борту Pomerania Sky перебував один громадянин України, інформувала, зокрема, профспілка робітників морського транспорту України.