Герой України Володимир Жемчугов: я захищав свій дім, а виявилось - що всю Україну

Фото

Захист своєї Вітчизни починається із захисту свого дому, своїх рідних і близьких людей, і неминуче переростає у захист всієї своєї країни та її народу.

Про це заявив у вівторок у Херсоні у виступі перед курсантами Херсонської державної морської академії радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді, учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так вийшло, що я пішов воювати не за Україну. Я помітив переляк в очах своєї мами, яка побачила російських солдатів з автоматами, на БТРах. Коли почалися грабежі, ми просто спочатку намагалися оборонятися, як би захищати себе. Усе почалося з цього: я захищав свій дім, своїх близьких, а потім виявилось, що я захищаю всіх і всю Україну", - розповів курсантам Жемчугов.

Зустріч він розпочав словами: "Доброго дня, українці". І додав, що завжди звертається так до присутніх на зустрічах, щоб вони могли розуміти, що ми усі - українці. "Я народився і виріс на Донбасі. Я етнічний росіянин. Мій батько - родом з Волги, мама - із Білорусі. Але я був вихований в українському середовищі", - заявив Герой України.

Зустріч Жемчугова з курсантами / Фото: Валерій Староселець, Укрінформ

Жемчугов добре пам'ятає, як прийшла з Росії війна у його рідний Красний Луч на Луганщині. Він на той час був уже особистістю, що відбулася. Був успішним бізнесменом. Але він не сприйняв того, з чим прийшли на його рідну землю російські військові.

Відтак, він організував загін з місцевих патріотів України, озброїв його власним коштом і розпочав збройну боротьбу. На цій війні отримав важкі поранення, потрапив до полону так званої "ЛНР". Проте йому таки вдалося вирватися з російського полону - у вересні 2016 року його обміняли на двох викритих СБУшників, які працювали на Росію.

Читайте також: Молодь має знати не лише офіційну правду про Донбас і Крим - Жемчугов

Тепер Жемчугов - відома людина, є радником міністра інформаційної політики України, зустрічається з молоддю, розповідає про пережите, про події на Донбасі, і закликає не бути сторонніми спостерігачами того, що відбувається зараз в Україні.

Під час зустрічі ректор Херсонської державної морської академії Василь Чернявський подарував Володимиру Жемчугову морську курсантську екіпіровку - фуражку, гюйс та тільник. А ректор академії та курсанти отримали у подарунок літературу, привезену в Херсон у межах освітнього проекту міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 11 грудня, у Херсонській державній морській академії відбулася прес-конференція для місцевих та всеукраїнських ЗМІ щодо реалізації в Україні нового освітнього проекту міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля", в якій взяли участь радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного визовання молоді, учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов, представник міністерства інформаційної політики України Олександр Кантур та кооординатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова.