Порошенко подякував просвітянам за незламність у боротьбі за мову та державність

Фото

Президент Петро Порошенко подякував просвітянам за підтримку українського духу, за незламність віри у боротьбі за українську мову, культуру та державність.

Про це він заявив на зібранні з нагоди 150-річчя Всеукраїнського товариства "Просвіта", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Вітаю усіх з ювілеєм «Просвіти». Дякую вам, дорогі «просвітяни», за надзвичайний внесок в розбудову нашої України, за підтримку українського духу, за незламність віри у боротьбі за українську мову, культуру та державність", - сказав Порошенко.

Урочисті збори з нагоди 150-річчя товариства "Просвіта" / Фото: Лазаренко Микола та Лисейко Маркіян

Він нагадав, що митрополит Андрей Шептицький з нагоди 70-річчя заснування «Просвіти» у 1938 році освятив прапор цієї організації з написом: «В силі духу – перемога народу!»

Читайте також: Освіту українською отримують понад 90% школярів - Порошенко

"Ці слова актуальні і тепер. Я впевнений: ми вийдемо переможцями з нинішньої боротьби за суверенну  українську державу", - наголосив Президент та додав, що рівно 150 років тому, 8 грудня 1868 року у Львові було засноване Товариство «Просвіта», і абсолютно без перебільшення можна сказати, що ця дата означала створення нашої національної домівки поверх тогочасних кордонів, коли наша Вітчизна була ще поділена між різними імперіями.