Держбюро розслідувань сказало, коли слідчі стануть до роботи

Слідчі Державного бюро розслідувань складуть присягу та розпочнуть перші кримінальні провадження 27 листопада.

Про це інформує прес-служба відомства

"На цю дату планується призначення 295 слідчих Державного бюро розслідувань, якщо вони матимуть позитивні висновки за результатами спеціальних перевірок та психофізіологічного дослідження за допомогою поліграфу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Скандал із призначеннями в ДБР: Труба перервав відпустку

Зазначається, що у центральному апараті та територіальних управліннях бюро сформовано слідчі підрозділи за трьома напрямками: розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції; розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя; розслідування військових злочинів.

Одночасно вже тривають конкурси на 73 посади слідчих, з них: 38 посад у центральному апараті та 35 – в територіальних управліннях.

Усього станом на 27 листопада у Державному бюро розслідувань має бути призначено 520 працівників. Серед них:  177 – у центральному апараті та 343 – в територіальних управліннях.

Читайте також: ДБР повторно перевірила на поліграфі 27 кандидатів на керівні посади

У відомстві зауважують, що розпочнуть роботу без оперативних працівників, а під час досудових розслідувань будуть залучатися оперативні підрозділи інших правоохоронних органів.

Нагадаємо: закон «Про Державне бюро розслідувань» не передбачає посаду оперуповноваженого серед переліку посад бюро, тому неможливо оголосити відповідні конкурси. Як кажуть у ДБР, Верховна Рада з травня 2017 року не повертається до розгляду законопроекту, яким вносяться необхідні зміни.