Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять Катерини Гандзюк

Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У неділю в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 померла відома громадська активіста, радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк. Смерть Катерини не повинна лишитись непокараною. Я хочу від імені усіх нас, Верховної Ради України та від себе особисто, висловити співчуття рідним і друзям Катерини. Вічна пам’ять", - сказав голова ВР Андрій Парубій, після чого депутати вшанували пам’ять Катерини хвилиною мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Читайте також: У соцмережах повідомили офіційну причину смерті Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".