No candidate for block: lastnews У Чорноморську напали на медиків "швидкої" – Супрун

У Чорноморську напали на медиків "швидкої" – Супрун

У Чорноморську на Одещині п’яний чоловік, до матері якої викликали "швидку", напав на медичну бригаду.

Про це у Fаcebook зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Вчора близько 3-ї ночі у Чорноморську в Одеській області стався напад на бригаду екстреної медичної допомоги. На медиків напав чоловік, до матері якого викликали швидку. Фельдшер бригади отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та численні забої, водій – забої та садна голови", - зазначила Супрун.

За її словами, на місце події одразу викликали поліцію, Службу громадської безпеки та ще одну бригаду швидкої.

"Постраждалих госпіталізували, на даний момент вони проходять додаткові обстеження. Поліція затримала нападника. З’ясувалось, що під час нападу він знаходився у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння", - зазначила Супрун.

Читайте також: Супрун прокоментувала непрофесійний сюжет NewsOne

При цьому вона додала, що з 2013 по 2017 роки в Україні зареєстровано 543 випадки злочинів проти медиків, троє з них померли.

"Як свідчить практика, після погроз та легких тілесних ушкоджень працівники бригад екстреної медичної допомоги зазвичай не звертаються до правоохоронних органів, пояснюючи це відсутністю часу, коштів на отримання належної правової допомоги для захисту своїх прав тощо. Подібні випадки часто не фіксуються в статистиці, а конфлікти і погрози не беруться на облік”, - написала Супрун.

В.о. міністра охорони здоров'я підкреслила, що почастішали випадки, коли працівники служби екстреної медичної допомоги отримують відмову у супроводі поліції або ж в оперативному виїзді на такі виклики.

“Працюємо разом із Національною поліцією України, щоб розв'язати цю проблему та посилити захист наших медиків. Зокрема — запровадити супровід медичного працівника, за його зверненням, представниками Національної поліції України. Також встановити кримінальну відповідальність за погрози та посягання на життя медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків”, - зазначила Супрун.

Вона також повідомила, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 6311 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безпечних умов надання медичної допомоги".