Супрун прокоментувала непрофесійний сюжет NewsOne

Супрун прокоментувала непрофесійний сюжет NewsOne

Укрінформ
Телеканал NewsOne вчергове випустив сюжет, який претендує стати канонічним прикладом з поширення фейків і непрофесійної роботи псевдожурналістів.

На цей раз про трансформацію системи охорони здоров‘я в Україні, пише у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Упереджена "підводка" ведучого, трагічний музичний супровід, маніпулятивна критика антикорупційних напрямків роботи МОЗУ від авторки сюжету та коментарі лише від опонентів найбільших змін в системі охорони здоров‘я. Таким чином його автори намагаються впливати на емоції людей, щоб поширити страх та зневіру серед українців”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Супрун нагадала, чим не можна лікувати грип та застуду

Супрун зазначає, що люди, які хочуть зупинити трансформацію системи охорони здоров‘я, зберегти статус-кво чи принести в Україну рускій мір — найчастіше використовують класичні інструменти пропаганди: фейки та брехню, апелюючи до негативних емоцій. Такі "новини" поширюються значно швидше, аніж ґрунтовні роз’яснення чи спростування. Запобігти цьому може лише критичне мислення. На жаль, дуже багато прикладів ситуацій — від абсурдних до вкрай загрозливих — які спричинені сприйняттям неправди та перекручувань фактів, як істини.

“Загалом такі сюжети — доволі пересічне явище на каналі, який є інструментом російської пропаганди та опору позитивним змінам в Україні. А от, що справді приємно вразило — відповідь на цей сюжет від редакції Детектор медіа. Журналісти видання проаналізували всю брехню та маніпуляції в сюжеті, порівняли їх з фактами та надали правдиве роз’яснення. Рекомендую почитати матеріал. Хороший кейс для тренування критичного мислення”, - пише Супрун.

Купа брехливих маніпулятивних сюжетів або текстів у ЗМІ — це основна стихія російської пропаганди. Тому я дуже підтримую ініціативи з позбавлення доступу до українського ефіру таких псевдомедіа як NewsOne.

Вдячна журналістам, зокрема редакції Детектор медіа, які професійно розвінчують фейки та чинять спротив поширенню брехні. Правда переможе!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-