Зовнішня розвідка проводить власне розслідування щодо Семочка

У Службі зовнішньої розвідки України проводиться внутрішнє розслідування щодо першого заступника голови СЗР Сергія Семочка.

Про це журналістам повідомив голова СЗР Єгор Божок після засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідні дії проводяться", - сказав Божок, маючи на увазі внутрішнє розслідування.

На запитання, коли саме почалося внутрішнє розслідування та як довго триватиме, він відповів, що ця інформація є державною таємницею. Водночас уточнив, що зазвичай відповідні дії тривають "до того часу, поки не будуть встановлені всі обставини справи".

Читайте також: Підстав для відсторонення Семочка немає - голова Служби зовнішньої розвідки

При цьому Божок заявив про готовність внести подання на розгляд Президента України щодо звільнення Семочка у випадку, якщо Національне антикорупційне бюро України доведе факт його незаконного збагачення.

"Однозначно, я в той же день напишу подання", - зазначив голова СЗР.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ відкрило кримінальне провадження відносно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка за ч.3 ст. 368-2 ККУ.

1 жовтня у програмі журналістських розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" було оприлюднено дані, що Семочко має коштовну нерухомість, а його родичі - російське громадянство.

Частина 3 ст. 368-2 ККУ передбачає відповідальність за одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі або передача нею такої вигоди близьким родичам за відсутності ознак хабарництва.