НАЗК внесло припис Нищуку через «кумівство» в ансамблі імені Вірського

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру культури України Євгену Нищуку та голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо порушення антикорупційного законодавства їхніми підлеглими.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку та голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", - зазначається в повідомленні.

Так, НАЗК внесло припис Нищуку про невжиття заходів стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності генерального директора – художнього керівника Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського Мирослава Вантуха. Встановлено, що у прямому підпорядкуванні Вантуха перебуває донька, яка працює помічником балетмейстера ансамблю, син - головний адміністратор, зять, який працює в ансамблі артистом балету вищої категорії, та онука - артистка балету.

НАЗК також внесло припис Чернезі щодо його заступника Ігоря Шумелюка, який безпідставно відмовив у наданні копій матеріалів дисциплінарного провадження на законну вимогу Національного агентства з посиланням на норми законів «Про державну службу» та «Про доступ до публічної інформації».

Читайте також: НАЗК направило до суду протокол на суддю Верховного суду

Крім того, НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 172-7 Кодексу України щодо командира військової частини А4615 Міністерства оборони Віктора Кузьменка. Військовослужбовець прийняв на посаду близьку особу, не повідомивши про реальний конфлікт інтересів.