Влада має діяти на випередження щодо релігійних провокацій - Геращенко

Ірина Геращенко наголошує на необхідності виявлення толерантності і поваги до вірян різних конфесій в процесі об'єднання церков і утворення єдиної автокефальної церкви в Україні.

Про це вона написала у Facebook.

"Зараз дуже важлива толерантність. Повага до віруючих різних конфесій.  Добровільність всіх кроків церковних громад. Терпимість. Це прискорить процес об'єднання церков. Суспільству і всім сьогодні, як ніколи, потрібна мудрість", - зазначила Геращенко.

При цьому вона закликала правоохоронні органи діяти на випередження у разі будь-яких проявів провокацій і ворожнечі на релігійно-церковному грунті. "Й при цьому - нульова толерантність до будь-яких провокацій і ворожнечі на релігійно-церковному грунті. Ось тут компетентні органи і влада мають діяти на випередження", - підкреслила перший віце-спікер.

Читайте також: Геращенко: Рішення щодо автокефалії для України - незворотнє

Як повідомлялося, Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Рішення затверджено Синодом 11 жовтня у Стамбулі.

Після рішення Синоду Вселенського патріархату щодо надання Томосу про автокефалію буде скликано у Києві Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши Єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем Єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).