Зовнішня розвідка розслідує витік інформації в “антиукраїнське ЗМІ”

Ексклюзив

У зв’язку зі створеним деякими ЗМІ штучним ажіотажем навколо розбійного нападу на співробітника Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України просимо врахувати, що інформація про нібито заволодіння зловмисниками відомчим посвідченням, печаткою, службовими документами не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві прес-служби відомства, яка є розпорядженні Укрінформу.

Викрадено було лише особисті речі та документи, що посвідчують особу громадянина України, які, завдяки вжитим підрозділами внутрішньої безпеки СЗР України заходам, вже повернуто власнику, йдеться у заяві.

У відомстві наголошують, що привертає до себе увагу факт витоку у відверто антиукраїнське ЗМІ службової інформації про згадане вище кримінальне правопорушення проти співробітника СЗР України. Цей прикрий випадок вже розслідується підрозділом внутрішньої безпеки Служби. У відомстві запевнили, що винні будуть встановлені й притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Порошенко до кінця року чекає Концепцію оптимізації зовнішньої розвідки

Зазначається, що створений в ЗМІ штучний ажіотаж навколо згаданого інциденту є черговим прикладом того, як спецслужби РФ під прикриттям “незалежних” ЗМІ, “неурядових організацій”, “громадських активістів” ведуть гібридну війну проти України, користуючись кожним приводом для дестабілізації та залякування українського суспільства.

Втім, російський агресор і його “п’ята колона” має пам’ятати, що подібні інформаційні операції не тільки не деморалізують СЗР України, але й додатково стимулюють українську розвідку на подальшу активну роботу з виявлення, викриття та нейтралізації зусиль ворожих спецслужб, спрямованих на дестабілізацію ситуації в нашій державі, наголошується у заяві.

Про напад на співробітника СЗР йшлося, зокрема, у повідомленні сайту Страна.ua.