Рада розблокувала виплату соцдопомоги сім'ям політв'язнів Кремля

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає розблокування виплати соціальної допомоги сім’ям політв’язнів Кремля.

За ухвалення законопроекту №9026 "Про внесення зміни до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" за основу та в цілому проголосували 249 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова не йде про жодні нові видатки з державного бюджету. У бюджеті на 2018 рік виділено 90 млн грн для адвокатської допомоги політв'язням і допомоги їхнім родинам. Але в зв'язку з тим, що була неправильно зафіксована зміна бюджетної програми, ці кошти неможливо було використати", - пояснила ініціатор законопроекту перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Читайте також: Київ чекає від Кремля відмови від "виборів" на окупованому Донбасі — Геращенко

Так, проектом закону передбачається зміна назви бюджетної програми на: "Заходи щодо захисту і забезпечення прав та інтересів, соціальної реабілітації осіб, позбавлених особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та/або території Російської Федерації у зв’язку з громадською або політичною діяльністю вказаних осіб, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей, у тому числі відшкодування витрат, пов’язаних із їх відвідуванням, надання особам, позбавлених особистої свободи, та членам їх сімей правової допомоги, медичних та соціальних послуг, виплату державних стипендій імені Левка Лук’яненка".