Дніпровський блогер озвучив версію свого затримання

Дніпровський блогер Валерій Ананьєв, якого поліція затримала перед презентацією власної книги про події на Донбасі, пов'язує своє затримання з інцидентом 9 січня 2016 року у селищі Гвардійське.

Ананьєв визнає, що був не правий (в ході інцидента він зламав ніс місцевому жителю) і готовий компенсувати потерпілому заподіяну шкоду. Про це блогер і ветеран АТО написав на своїй сторінці у Facebook.

«Наразі я знаходжусь у відділку. Телефон при мені. Я не збирався нічого писати про оцінку дій поліції, але деякі представники МВС вже встали в позу захисту і офіційно ллють на мене бруд. Скажімо так: офіційні пояснення поліції є занадто зручними. Важко зрозуміти як може публічна особа переховуватися від слідства», - написав Ананьєв.

Він зауважує, що у справі, по якій його затримано, було багато порушень зі сторони слідства. А у самому звинуваченні “купа брехні, яку їм ще треба довести в суді”.

При цьому він визнає, що поліція під час затримання діяла адекватно та максимально коректно.

«Я чудово розумію: якби 200 людей, які зібралися на 3-му поверсі бібліотеки, дізналися, що мене затримує на першому поверсі група людей у штатському, могло статися багато поганих речей. Тому поліціянти діяли адекватно ситуації, наскільки взагалі може бути адекватним затримання автора книги в бібліотеці», - написав блогер.

Він додав, що у вівторок близько обіду буде суд. На думку блогера, його мають відпустити.

У коментарі головному редактору Цензор.нет Юрію Бутусову Ананьєв додав, що тоді, у 2016 році сталася бійка під час занять у спортзалі селища Гвардійське. «В мене виникла суперечка з місцевим жителем, чоловіком. Я був неправий – завдав йому удар. Визнавав це тоді, визнаю і зараз. У чоловіка був зламаний ніс. Тоді це визначали як легкі тілесні ушкодження. Я пропонував компенсувати шкоду тою сумою, яку міг зібрати на той час, але його родина не погодилась. В 2017-му справу було закрито. Але в 2018-му добилися відновлення справи. І тепер там фігурують тілесні ушкодження середньої важкості», - пояснив Ананьєв.

Читайте також: У Дніпрі перед презентацією книги поліція затримала відомого блогера

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ввечері у Дніпрі перед презентацією власної книги «Сліди на дорозі» поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

У Нацполіції Дніпропетровської області пояснили, що Ананьєва затримали для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). За даними поліції, інцидент стався у січні 2016 року, йдеться про побиття людини. За ухвалою суду Ананьєв затриманий та доставлений у відділення поліції м. Новомосковська.

Фото: Фейсбук Ананьєва