Продан заявляє про "шалений тиск" з боку правоохоронців

В.о. голови ДФС Мирослав Продан заявляє про «шалений тиск» з боку правоохоронних органів на нього і його оточення та пов'язує це із перевірками фіскального відомства у лісовій галузі.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з начальником Одеської митниці ДФС Олександром Власовим у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Останнім часом відносно мене особисто, моїх друзів, близьких, родичів, мого оточення, співробітників ДФС вчиняється шалений тиск від правоохоронних органів. Я уявляю, як він буде посилюватись, коли з'являться перші результати контрольно-перевірочних заходів у лісовій галузі. Переконаний, що істерія у декого буде набагато більшою, ніж є зараз», - заявив Продан.

Очільник ДФС також звернувся до керівництва Генпрокуратури з проханням оприлюднити інформацію проти нього про нібито зловживання, або почекати ще місяць:

«Ви вже два місяці шантажуєте мене, моїх близьких, моє оточення, що у вас є інформація відносно мене. Якщо вона є, то ви її пред'являйте, а якщо можете, то потягніть, будь ласка, ще місяць, я закінчу всі контрольно-перевірочні заходи, пов'язані з лісовою галуззю, і я переконаний, що на такому брифінгу ми почуємо багато цікавого», - сказав Продан.

Як повідомлялося, 21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ збирає докази у справі проти в.о. голови Державної фіскальної служби Продана.

Читайте також: Луценко заявляє про можливе відкриття справи на главу ДФС Продана

За словами Луценка, у нього багато претензій до Продана, зокрема, з приводу епізодів контрабанди, які допустили його підлеглі. 

Генпрокурор також заявив про необхідність зміни команди на українській митниці.