ВРП внесе подання Президенту про переведення 389 суддів

Вища рада правосуддя внесе подання Президентові України Петру Порошенку про переведення 389 суддів ліквідованих апеляційних судів.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ВРП у вівторок, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП. 

Як зазначається, ВРП розглянула питання про внесення Президентові України подання про переведення 389 суддів 20 ліквідованих апеляційних судів.

Із переліком суддів та судів, куди їх переведено, можна ознайомитися на сайті ВРП. 

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів у апеляційних округах, інформують у ВРП. 

Читайте також: ВРП внесе Президенту подання про призначення 15 місцевих суддів

Також нагадують, що Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» ліквідовано апеляційні суди та утворено апеляційні суди в апеляційних округах. 

Згідно з законом України «Про судоустрій і статус суддів», суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Окрім того, відповідно до ч. 3 ст. 82 цього закону, переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.