Укралізниця допомагатиме у працевлаштуванні випускників

Меморандум про співробітництво, укладений між Міністерством освіти і науки України та ПАТ "Українська залізниця", передбачає розробку навчальних програм, залучення залізничників до співпраці, а також працевлаштування для випускників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"У документі ми прописали ті основні напрями, за якими заклади і вищої, і професійної освіти зможуть співпрацювати з таким масштабним підприємством як "Укрзалізниця". Для нас така співпраця відкриває багато нових можливостей. Наприклад, ми отримуватимемо та даватимемо закладам інформацію про потреби у залізничниках на ринку праці. Уже зараз ми також плануємо низку спільних заходів щодо профорієнтації молоді. Це особливо актуально під час вступної кампанії, яка, приміром, до закладів ПТО триватиме до 1 вересня", - розповіла генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Вона додала, що одним з важливих пунктів меморандуму є те, що Укрзалізниця допомагатиме випускникам отримувати роботу в підрозділах її регіональних філій.

Читайте також: Усі кошти від індексації тарифів інвестовані у розвиток компанії - Укрзалізниця

Як зазначили в Міністерстві освіти та науки, угода передбачає нові можливості як для закладів профосвіти, так і для вишів.

Згідно меморандуму, фахівців “Укрзалізниці” залучатимуть до роботи в екзаменаційних комісіях, співпраці над дипломними проектами тощо. А Укрзалізниця організовуватиме практику на базі своїх регіональних філій, допомагатиме покращувати матеріально-технічну базу тим закладам освіти, які готують фахівців для залізничного транспорту.

“Укрзалізниця як найбільший роботодавець країни зацікавлена у нових кваліфікованих кадрах. Для підвищення якості підготовки персоналу із професійною та вищою освітою для залізничного транспорту, реалізації єдиних підходів щодо професійної орієнтації молоді, закріплення набутих знань, умінь та навичок, отриманих в процесі навчання, а також розробки механізмів забезпечення випускників робочими місцями на підприємствах залізничної галузі, і був укладений Меморандум про співробітництво”,— підкреслила директор департаменту розвитку персоналу та кадрової політики ПАТ “Укрзалізниця” Людмила Василега.