Join Up! підозрюють у шахрайстві – адвокат заявляє про відкриття справи

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє про відкриття кримінального провадження за фактом шахрайського заволодіння коштами громадян в особливо великих розмірах посадовими особами туроператора Join Up!.

Справа відкрита за заявою адвокатського об'єднання AVER LEX, де він є старшим партнером, зазначає Сердюк в Facebook.

"9 липня 2018 року Головним управлінням Національної поліції в м. Києві розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами туроператора Join Up! шахрайським шляхом грошовими коштами громадян в особливо великих розмірах (ч.4 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство)", - написав він.

Водночас Сердюк закликає всіх постраждалих від дій туроператора також звертатися із заявами в Нацполіцию.

Укрінформ звернувся в Нацполіцію і до туроператора з проханнями підтвердити відкриття провадження і чекає відповіді.

Читайте також: Мінінфраструктури склало рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній

Як повідомлялося, 13 липня міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Міністерство інфраструктури і Міністерство економічного розвитку і торгівлі почали працювати над правилами для туроператорів, щоб підсилити їхню відповідальність перед клієнтами.

Як повідомлялося, з 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то і діб люди чекали в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". Затримки рейсів сталися через авіакомпанію Bravo Airways, яка пояснила те, що сталося, невиплатою коштів туроператором. Останній своєї провини не визнав.