Підозрюваному у вбивстві Ноздровської змінили статтю – тепер йому "світить" довічне

Прокуратурою Київської області змінено раніше повідомлену підозру Юрію Россошанському - підозрюваному у вбивстві адвоката Ірини Ноздровської. Відтепер Россошанському загрожує довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області змінено раніше повідомлену підозру Юрію Россошанському за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю Ірини Ноздровської, відтепер останньому загрожує довічне позбавлення волі. Прокуратура Київської області змінила підозру Россошанському на ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) КК України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. 8 січня правоохоронці затримали Юрія Росошанського та оголосили йому підозру у вбивстві Ноздровської. Підозрюваний є батьком Дмитра Росошанського, який 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив на автомобілі сестру Ноздровської Світлану Сапатинську.

Читайте також: Родичі Ноздровської вимагають перекваліфікувати справу на групове вбивство

Суд 26 червня продовжив підозрюваному Россошанському арешт до 24 серпня 2018 року.

Під час досудового розслідування отримано висновки судово-медичної експертизи, які вказали на чисельні ножові поранення у потерпілої, що стало підставою для зміни раніше повідомленої підозри.

На підставі ст. 290 КПК України сторонам відкриті матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.