Суд продовжив арешт Вишинського до 13 вересня

Херсонський міський суд продовжив арешт керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському до 13 вересня. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник прокурора в Прокуратурі Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний.

"Щойно Херсонський міський суд задовольнив клопотання Прокуратури Автономної Республіки Крим та ГУ СБУ В АРК про продовження запобіжного заходу для Кирила Вишинського, який підозрюється у вчиненні державної зради та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Підозрюваний перебуватиме під вартою до 13 вересня!", - написав він.

Як повідомлялося, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РИА Новости Украина" в Києві, а його керівник Кирило Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Згодом прокуратура повідомила Вишинському про підозру у незаконному поводженні зі зброєю. Зазначалося, що 6 червня 2018 року під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і набої до нього. За результатами судово-балістичної експертизи, вказаний пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним нарізним пістолетом моделі FN Browning M1906.

Читайте також: Вишинському оголосили підозру через незаконне поводження зі зброєю

Під час обшуку правоохоронці також виявили в банківській скриньці Вишинського понад двісті тисяч доларів та прямий трудовий договір між Вишинським і МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України.

Вишинського розглядають як можливого претендента на обмін на журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: РИА Новости