Труба розповів, в яких стінах відкриють перші кримінальні справи ДБР

Кабінет міністрів України кілька тижнів тому виділив тимчасове приміщення, в якому з вересня розпочне роботу Державне бюро розслідувань.

Про це директор ДБР Роман Труба заявив у середу під час засідання комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на цей час нами проводяться конкурси на 674 посади, і у вересні цього року ми буде мати з ким розпочати роботу. Крім цього, ми будемо мати, де розпочати нашу роботу, оскільки кілька тижнів тому уряд виділив приміщення. Так, воно технічно не підходить для розміщення центрального апарату - це є тимчасове приміщення. І саме в стінах цього приміщення будуть розпочаті перші кримінальні провадження", - сказав Труба.

Водночас, за його словами, в ДБР розпочали пошук приміщень для територіальних управлінь, яких буде сім.

Читайте також: Конкурс у ДБР: вже більш ніж 7 претендентів на місце - Труба

"Нам потрібно, щоб найближчим часом були обрані керівники територіальних управлінь і керівники Центрального апарату. Це може зробити зовнішня комісія, і зараз вона здійснює вибір кандидатів на 27 посад із 700 претендентів", - уточнив Труба.

Як повідомлялося, 17 травня 2018 року Верховна Рада попередньо підтримала запуск Держбюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями, за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.