Павла Гриба побили російські в'язні

Ув'язненого українця в РФ Павла Гриба під час етапування до Ростова-на-Дону побили російські в'язні. 

Про це з посиланням на інформацію від адвоката повідомив батько Павла Ігор Гриб у Facebook.

"Дві години тому адвокат Марина Дубровіна пробилась у СІЗО-4 на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в'язнями, коли ті довідались за якою статтею Паша звинувачується", - повідомив він.

Ігор Гриб зазначив, що російські в'язні забрали всі речі і харчі, які напередодні передали українські консули. 

"Він залишився в одних шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни немає. Зі слів Павла, таке ставлення з боку інших в'язнів буде і надалі. Один сильний удар в область живота може призвести до розриву зворотної вени, як наслідок - внутрішня кровотеча і смерть. Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу", - написав батько Павла.

Він уточнив, що Павла постійно мучить сильний головний біль, слабкість, а відсутність ліків "тільки погіршує й без того жахливий стан здоров'я".

Як повідомлялося, у вересні стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Читайте також: Російський суд залишив Павла Гриба під вартою до 20 грудня

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.