"Екстремальний туризм" у Тунісі: Oasis Travel заперечує борг авіакомпанії

Інформація авіакомпанії Bravo Airways про те, що рейси відмінили у зв'язку з боргом туроператора не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті OASIS Travel Ukraine.

"Посилання ТОВ "Авіакомпанія Браво" на те, що причиною їхньої відмови стала заборгованість, по-перше, не відповідають дійсності, а по-друге, не є тією підставою, яка дозволяє перевізникові відмовитися від виконання, принаймні, зворотних рейсів", - відзначається у заяві компанії OASIS Travel Ukraine.

Туроператор запевняє, що продовжує роботу над забезпеченням повернення гостей, які знаходяться у Тунісі та повинні повернутися в Україну після закінчення їхнього відпочинку, а також над відновленням польотної програми.

"Оскільки ТОВ "Авіакомпанія Браво" уникає проведення переговорів, компанія OASIS Travel Ukraine з метою врегулювання цієї ситуації звернулася по допомогу до представників влади України і Туніської республіки", - йдеться у повідомленні на сайті туроператора.

Раніше Bravo Airways пояснила відміну своїх рейсів тим, що туроператор OASIS впродовж останніх двох років не виконував перед нею фінансові зобов'язання, наростивши заборгованість у 25 млн грн станом на 27 червня.

Авіакомпанія пообіцяла забезпечити доставку в Україну близько 850 пасажирів, які постраждали від дій туроператора.

Як повідомляв Укрінформ, у міжнародному аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) у понеділок скасовано кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways, тисячі пасажирів якої продовжують чекати вильоту також і в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Згідно з даними на сайті аеропорту "Київ", скасовано рейси до Ербіля (Ірак), Анталії, Даламана (Туреччина). Рейс до Шарм-еш-Шейха вилетів із запізненням на понад 2 години.

Водночас відзначається, що рейси у Бодрум(Туреччина) і Стокгольм (Швеція) повинні вилетіти вчасно.

Читайте також: З Тунісу вилетів перший літак з застряглими українськими туристами

Як повідомлялося, у столичному аеропорту "Київ" (Жуляни) з 30 червня затримується кілька рейсів.

Крім того, близько 300 українських туристів понад дві доби не могли вилетіти до Харкова з аеропорту Монастир у Тунісі. За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань відносно повернення громадян України додому.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ліцензії туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань, будуть скасовані.