МОЗ відправить на лікування за кордон 29 пацієнтів

Міністерство охорони здоров'я України ухвалило рішення про оплату лікування за кордоном 29 людей.

Таке рішення ухвалила комісія МОЗ з питань направлення українців на лікування за кордон на засіданні 6 червня, інформує у понеділок, 11 червня, прес-служба міністерства.

"Найближчим часом пацієнти отримають інформаційні листи для закордонних клінік про гарантію оплати лікування і зможуть відразу звертатись до клінік, щоби отримати необхідні послуги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2018 році на програму "Лікування громадян України за кордоном" МОЗ України виділено 389,9 млн грн з державного бюджету. З початку року, станом на 11 червня, комісія МОЗ ухвалила рішення про оплату лікування за кордоном 148 людей.

Читайте також: Супрун оприлюднила стенограму з виступом Лінчевського

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський сказав про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський згодом заявив, що його слова вирвані з контексту, а його виступ мав на меті переконати Рахункову палату, що програма "Лікування громадян України за кордоном" повинна існувати.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наказав порушити дисциплінарне провадження стосовно Лінчевського.