На розгляд апеляції Вишинського не прийшли адвокати

Оновлено

Розгляд у Апеляційному суді Херсонської області апеляційної скарги захисників Кирила Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді, перенесено на 10 годину 1 червня через відсутність адвокатів на засіданні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відкладається апеляційний розгляд на 10 годину 1 червня 2018 року для виклику захисників на наступне судове засідання», - сказав Юрій Гемма, голова колегії суддів, яка розглядає цю справу.

Як поінформував Гемма, від двох захисників Вишинського до суду надійшли клопотання, в яких вони повідомили, що не можуть узяти участь у судовому засіданні 29 травня і просять перенести його на іншу дату, попередньо узгодивши її з ними. Один із захисників, зокрема, перебуває у службовому відрядженні у Києві, де бере участь в іншому судовому засіданні, а другий перебуває в службовому відрядженні у Баку (Азербайджан).

Читайте також: Вишинський - не єдиний, кого можна міняти на українських політ'вязнів - глава СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано. 16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де розташований офіс прокуратури АРК, яка веде його справу.

17 травня Херсонський міський суд обрав керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру в державній зраді, запобіжний захід - тримання під вартою до 13 липня включно без права внесення застави. 

Захист подав апеляцію на це рішення, її розглядає Апеляційний суд Херсонської області.