Французькі кіномитці просять Макрона домовитися з Путіним про звільнення Сенцова

Асоціація режисерів Франції (SFR) звернулася до президента країни Еммануель Макрона із закликом підняти питання звільнення Сенцова під час зустрічі з президентом РФ, яка відбудеться в кінці місяця.

Текст заяви оприлюднений на сайті асоціації.

«Не дозвольмо нашому колезі вмерти в байдужості. Ми вимагаємо його звільнення», - йдеться в заклику.

У заяві вказується, що Сенцов є рішучою людиною, готовий йти до кінця, а сама ситуація є ще більш небезпечною, оскільки його здоров'я вже погіршується.

«Крім того, ми просимо президента Французької Республіки клопотати перед Володимиром Путіним, щоб Сенцов був звільнений щонайшвидше», - вказано в заклику.

«Як і у випадку з російський режисером Кирилом Серебренніковим, який перебуває під домашнім арештом, ми можемо тільки зробити гіркий висновок про стан цензури та репресій в Росії сьогодні», - написали французькі кіномитці та закликали всіх, причетних до кінематографу, проявити солідарність.

Читайте також: Комітет солідарності закликав докласти зусиль для звільнення Сенцова і Кольченка

Як відомо, 14 травня Олег Сенцов, український режисер, якого засудили в Росії за абсурдним звинуваченням у створенні “терористичної спільноти” та “підготовці терактів” до 20 років колонії суворого режиму, оголосив голодування. Умовою припинення голодування він назвав звільнення владою Російської Федерації всіх українських політв’язнів.