Уряд затвердив план реалізації Нацстратегії розвитку громадянського суспільства

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік з реалізації Нацстратегії розвитку громадянського суспільства.

 Таке рішення було прийняте на засіданні уряду у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В умовах децентралізації, коли повноваження та ресурси спускаються до низу, провідна роль у прийнятті рішень переходить до місцевого самоврядування та громад. Тому у цих умовах вкрай важлива співпраця громадянського суспільства та органів влади на місцях. Саме інститути громадянського суспільства на місцевому рівні можуть стати потужним важелем впливу на прийняття рішень органами місцевого самоврядування, стати громадським контролером діяльності влади на місцях. Запобіжником від корупції. Ми розраховуємо на співпрацю і допомогу», — сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Читайте також: КМІС назвав двох шоуменів, що мають непогані шанси в політиці

План складається із 12 заходів. Зокрема, спрощення та удосконалення механізму ліквідації громадських організацій (ГО) із статусом юридичної особи, запровадження е-процедур конкурсів щодо визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, на реалізацію яких надається фінансова підтримка, розроблення законопроекту з питань захисту найменування та символіки ГО та міжнародних організацій.

Йдеться також про запровадження онлайн-реєстрації ГО та благодійних організацій через електронні сервіси Мін'юсту, удосконалення механізму формування та діяльності громадських рад при органах виконавчої влади, проведення інформаційної кампанії щодо надання соціальних послуг.

План заходів був обговорений в робочих групах з залученням представників громадянського суспільства.