ВРП відсторонила суддю з Донецької області, якого впіймали на хабарі

Вища рада правосуддя відсторонила до 3 червня 2018 року від здійснення правосуддя суддю Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібогу у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Відповідне рішення за клопотанням заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького було ухвалене на засіданні ВРП у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вища рада правосуддя прийняла рішення: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького задовольнити частково. Тимчасово, до 3 червня 2018 року, відсторонити суддю Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», - оголосив заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич.

За його словами, у клопотанні Холодницький просив відсторонити суддю Молібогу від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, строком на 2 місяці.

Читайте також: Аваков заявляє, що Бочковський не працюватиме на посаді глави ДСНС

Як повідомлялося, 14 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро разом із співробітниками Департаменту захисту економіки Нацполіції у Донецькій області затримали на хабарі голову одного з судів Донецької області. Пізніше стало відомо, що йдеться про голову Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібогу.

15 грудня 2017 року НАБУ повідомило Молібозі про підозру в одержанні хабара.

16 грудня 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово, до 15 лютого 2018 року, відсторонила Молібогу від здійснення правосуддя.