За чотири місяці зареєстрували 76 справ про перешкоджання журналістам

За чотири місяці 2018 року Національною поліцією зареєстровано 76 кримінальних проваджень щодо перешкоджання діяльності журналістів.

Про це повідомив заступник начальника управління - начальник відділу Головного слідчого управління Національної поліції України Олександр Ковтун під час круглого столу в Укрінформі до Всесвітнього дня свободи преси на тему "Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики".

"У провадженнях слідчих Національної поліції перебувало понад 300 кримінальних проваджень, які пов'язані з перешкоджанням професійній діяльності журналістів, з них 76 було зареєстровано протягом чотирьох місяців 2018 року. Найбільше злочинів, пов'язаних з перешкоджанням професійній діяльності журналістів зафіксовано у м. Києві, Закарпатській, Одеській і Полтавській областях", - сказав він.

Читайте також: Україна входить у 5-ку країн, що найшвидше реагують на порушення прав журналістів

Ковтун зауважив, що до суду за чотири місяці 2018 року уже направлено сім обвинувальних актів.

"На цей час у залишку слідчих підрозділів перебуває 223 кримінальні провадження, які пов'язані з перешкоджанням професійній діяльності журналістів. Напрямок розслідування злочинів даної категорії перебуває на контролі Головного слідчого управління", - заявив він.

Представник Нацполіції повідомив, що загалом злочини проти журналістів у структурі всієї злочинності по Україні становлять менше 1%.