Прокуратура просить арешту для нападників на Найєма

Прокуратура просить суд обрати підозрюваним у нападі на народного депутата Мустафу Найєма запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

За її словами, це стосується трьох затриманих підозрюваних, серед яких і громадянин Росії. 

"Прокурор просить обрати для громадянина Російської Федерації Магомета Саітова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначила вона.

За словами Максимець, прокурор клопотатиме про обрання такого запобіжного заходу і для інших двох затриманих - Темербулатова Умолта Руслановича і Саітова Ахмеда-Абубакаровича.

Читайте також: Запобіжний захід: став відомий час суду у справі про напад на Найєма

Як повідомлялося, 30 квітня в центрі Києва народний депутат від БПП Мустафа Найєм постраждав у результаті конфлікту на дорозі. Депутата з травмами було направлено до відділення швидкої допомоги.

Поліція встановила, що парламентарій їхав у власному автомобілі у напрямку Бессарабської площі, коли його підрізав "Мерседес". Почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з незнайомців ударив народного депутата в обличчя. Зловмисники з місця події втекли. Для розшуку нападників було введено план "перехоплення", автомобіль знайдено і затримано трьох людей. Ще одного підозрюваного, Магомеда-Аміна Саітова, який вдарив Найєма, оголошено в розшук.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне пошкодження середнього ступеня".