Адвокатам Крисіна відмовили у закритому розгляді апеляції

Апеляційний суд Києва відмовив адвокатам Юрія Крисіна у розгляді в закритому режимі апеляційної скарги на умовний вирок їхньому підзахисному у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.

Відповідне рішення оголосив суддя Микола Ященко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів ухвалила відмовити у клопотанні захисника Гнатюк щодо проведення апеляційного розгляду у закритому судовому режимі", - повідомив Ященко.

Відповідне клопотання про розгляд апеляції у закритому режимі заявила адвокат Крисіна Тетяна Гнатюк відразу після початку судового засідання.

Це клопотання підтримав і сам Крисін.

Прокурори, а також потерпіла, мати загиблого журналіста В'ячеслава Веремія Катерина заперечували проти задоволення цього клопотання.

Суд відмовив у задоволенні цього клопотання. Водночас задовольнив клопотання Крисіна про відмову від державного захисника.

Таким чином у Крисіна наразі є один адвокат у цьому процесі, з яким він уклав відповідну угоду.

Читайте також: Вбивство Веремія: суд продовжив розгляд апеляції на вирок Крисіну

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року засудив Крисіна до 4 років умовно у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, яке сталось у ніч проти 19 лютого 2014 року поряд із Софійською площею в Києві.

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду.

Крім того, Крисін є фігурантом справи про викрадення та катування активістів в січні-лютому 2014 року. Цю справу розглядає Дарницький райсуд Києва.

29 березня Дарницький суд заарештував Крисіна на два місяці без можливості внесення застави.