Побиття Наєма: поліція відкрила ще одне провадження

У справі про побиття народного депутата Мустафи Найєма поліція відкрила ще одне провадження - за статтею "Умисне тілесне пошкодження середнього ступеня".

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Після того як надійшла інформація від лікарів, додатково порушили за ст. 122 ч. 1 ("Умисне тілесне ушкодження середнього ступеня") ККУ", - сказав Крищенко.

Він також поінформував, що правоохоронці встановили особу чоловіка, який ударив Найєма. 

"Його особу встановлено, проводяться розшукові дії з метою його затримання і притягнення до відповідальності. Якщо ми протягом доби його не затримаємо, йому буде заочно оголошено про підозру і його буде оголошено в розшук", - заявив керівник столичної поліції.

Крищенко також повідомив подробиці про трьох затриманих осіб. "1999, 1996 року народження, студенти одного з вишів. Двоє з них - громадяни Росії, перебувають на території України за посвідкою на тимчасове проживання. Один - громадянин України, народився в м. Києві. Трьох осіб було затримано в порядку ст. 208, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання", - зазначив голова столичної поліції.

Як повідомлялося, 30 квітня в центрі Києва народний депутат від БПП Мустафа Найєм постраждав у результаті конфлікту на дорозі. Депутата з травмами було направлено до відділення швидкої допомоги.

Читайте також: Мустафу Найєма прооперували

Поліція встановила, що парламентарій їхав у власному автомобілі у напрямку Бессарабської площі, коли його підрізав «Мерседес». Почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з незнайомців ударив народного депутата в обличчя. Зловмисники з місця події втекли. Для розшуку нападників було введено план «Перехоплення», автомобіль знайдено і затримано три людини. Ще одну людину, яка вдарила Найєма, розшукують.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальне провадження за статтею «хуліганство».