Центр протидії корупції позивається до Нацради через рекламу

Окружний адміністративний суд Києва взяв до розгляду позов, поданий Центром протидії корупції щодо Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Згідно з інформацією на сайті "Судова влада", засідання призначено на 1 червня на 9:00. 

Суддя у справі - Сергій Каракашьян.

Як зазначається на сайті, позивачем виступає ГО "Центр протидії корупції", відповідач - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Як треті особи у справі вказані генеральний прокурор Юрій Луценко та ГО "Українська антикорупційна асоціація".

Відповідно до інформації, розміщеної на веб-сайті ЦПК, організація вимагає визнати протиправними дії щодо визнання соціальною рекламою відеороликів “Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість”, у яких розповідається про результати Генпрокуратури у боротьбі з корупцією. На думку ЦПК, у цих роликах є ознаки політичної реклами.

Читайте також: Суд дозволив військовим прокурорам й надалі засекречувати свої декларації

Як відомо, на початку лютого деякі телеканали почали транслювати рекламні ролики про досягнення у роботі ГПУ із слоганом: «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість». Тоді деякі ЗМІ поширили інформацію, що нібито Нацрада зверталася на канали про трансляцію відеороликів щодо діяльності Генпрокуратури. 

Нацрада це спростувала і пояснила, що у лютому отримала запит від ГО «Українська антикорупційна асоціація» (лист від 08.02.2018 № 16/846) стосовно відповідності вимогам соціальної реклами відеоролика під умовною назвою «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість». Саме на цей запит регулятор надав відповідь, що проаналізовані ролики "спрямовані на популяризацію реформ та досягнень в Україні і мають ознаки соціальної реклами".