Українська нафтогазова компанія подасть до суду на Онищенка

Українська нафтогазова приватна компанія “Карпатигаз” судитиметься з депутатом-утікачем Олександром Онищенком, аби домогтися спростування його заяв.

Про це повідомляє прес-служба ТОВ “Карпатигаз”.

“ТОВ “Карпатигаз” готує судовий позов, зокрема до Олександра Онищенка, про спростування недостовірної інформації та захист своєї ділової репутації”, - йдеться в повідомленні.

Компанія наполягає, що заяви Онищенка про корупцію в “Карпатигаз” не відповідають дійсності.

Зокрема, йдеться про публікацію видання “Страна.UA”, в якій депутат-утікач звинувачує “Народний фронт” у прокручуванні корупційної схеми при видобутку газу і отриманні 40 тисяч доларів, які буцімто були направлені на передвиборчу кампанію в 2014 році. За словами Онищенка, фігурантом схеми є ТОВ "Карпатигаз”.

Читайте також: НАБУ готове вивчити "плівки Онищенка", але є умова

Нагадаємо, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.