Суд повернув Труханову український паспорт та дозволив їздити країною

Солом'янський райсуд столиці повернув меру Одеси Геннадію Труханову український паспорт та дозволив пересуватися в межах країни. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Олександр Лисак.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурора САП і продовжив обов'язки Геннадію Труханову з'являтися до слідчого за першим викликом, повідомляти про зміну місця проживання, не спілкуватися з особами, які визначені слідством", - зазначив він.

Лисак додав, що суд також зобов'язав повернути Труханову український паспорт і дозволив йому пересуватися по всій Україні.

Читайте також: Холодницький заявляє, що жодного разу не спілкувався з Трухановим

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйонів гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.