Гройсман - про військові пенсії: З травня маємо вийти на системність виплат

У квітні всі військові пенсіонери відповідно до рішення уряду отримають доплати до пенсій за січень-березень, а з травня Кабмін розпочинає системну виплату вже підвищених військових пенсій.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує Урядовий портал.

«Я обіцяв військовим пенсіонерам, що ми розпочнемо підвищення пенсій. І ми це робимо. Головне, що ми врахуємо і січень, і лютий, і березень. Питання чутливе - хотів би, аби з цим рішенням ми дійшли до кожного військового пенсіонера і віддали належне... Важливо, аби до травня всі виплати були здійснені в повному обсязі. А з травня ми маємо вийти на системність підвищених виплат. Люди чекають», - зауважив Гройсман під час проведення наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою щодо ситуації в системі пенсійного забезпечення військовослужбовців.

Читайте також: Зарплатні борги в Україні сягають майже 2,5 мільярда - Держстат

У свою чергу Рева повідомив, що відповідно до рішення уряду середній розмір підвищення пенсій - 1500 грн, та запевнив, що поставлені завдання будуть виконані.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року уряд напрацював рамковий проект закону щодо підвищення пенсій військовим пенсіонерам  і передав його до подальшого опрацювання в Раду національної безпеки та оборони. Обговорення документа потребує часу, і саме тому в лютому уряд схвалив рішення, яке дозволило розпочати процес підвищення військових пенсій. Рішення є тимчасовим і діятиме до моменту ухвалення закону, який закріпить не тільки системне підвищення пенсій військовим, а й окреслить систему пенсійного забезпечення для військових, які сьогодні проходять службу в силових органах.

Таким чином, Пенсійний фонд із другої половини березня розпочав виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Пенсії підвищуватимуться поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть у середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. На сьогодні середня пенсія військових становить 2898,41 грн.