Мінінформ бореться з гендерними стереотипами

Міністерство інформаційної політики працює над забезпеченням гендерної рівності в українських медіа та рекламі.

Про це під час дискусії "Гендерна рівність у медіа та рекламі: європейські стандарти та українські реалії" зазначив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у Міністерстві ми чітко намагаємося реалізувати принципи гендерної політики. Це стосується, в першу чергу, інформаційних повідомлень, в яких ми звичайно уникаємо питань мовних порушень в плані гендерної політики, питань нерівномірного показу, питань показу стереотипів", - сказав Біденко.

Він зауважив, що Міністерство дотримується гендерної рівності в підготовці соціальних відеороликів.

"У нашій діяльності це видно на соціальній рекламі. Якщо ми показуємо армію, то жінки волонтери є абсолютно такими самими героями соціальних роликів, а може навіть більш важливими. Це саме ми будемо цього року реалізовувати по багатьох заходах, адже чоловіки і жінки мають абсолютно рівно відображатися в рекламі, ми маємо уникати будь-яких стереотипів, навпаки, ми маємо стверджувати те, що будь-які цілі, які поставить собі людина в Україні, незалежно від статі вона зможе досягнути", - підкреслив він.

Біденко зазначив, що у структурі Міністерства інформаційної політики на керівних посадах переважають саме жінки.

Читайте також: Росія бере на озброєння нові прийоми дезінформації - МІП

Секретар МІП також повідомив, що сьогодні у Кабміні розробляються певні документи для того, щоб всі нормотворчі акти проходили верифікацію на відповідність гендерній політиці.

Він наголосив, що Україна має сприяти якнайшвидшій ратифікації Стамбульської конвенції