Савченко – в ізоляторі СБУ, під будівлею зібралися її прихильники

Близько двадцяти прихильників народного депутата Надії Савченко зібралися біля головного управління СБУ, в СІЗО якого наразі перебуває парламентарій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після того, як Савченко оголосили про підозру в підготовці та організації терактів, вона в супроводі слідчого вирушила до управління СБУ, де наразі складається протокол про її затримання.

Біля будівлі управління СБУ чергують також представники ЗМІ.

Загалом, ситуація спокійна.

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада дала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Читайте також: Савченко їхала до Ради вже з валізкою на випадок арешту - сестра

Перед цим вона залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради. На площі перед парламентом її зустріла сестра Віра, мати і прихильники. Савченко поспілкувалася зі своїми прихильниками і не стала відповідати на запитання журналістів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.