Парубій привітав Нацгвардію із четвертою річницею створення

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового засідання ВР привітав Нацгвардію із четвертою річницею її створення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у Верховній Раді ми відзначаємо четверту річницю Національної гвардії України. Чотири роки тому, у 2014 році, у критичний для держави час я мав честь доповідати закон про  Нацгвардію України. Тоді, в умовах початку російської агресії, Нацгвардія створила ключові підрозділи, які доволили добровольцям піти на фронт... Слава Національній гвардії!" - сказав Парубій.

Він наголосив, що українці шанують пам'ять чотирьох нацгвардійців, які загинули 31 серпня 2015 року під час заворушень на площі Конституції біля Верховної Ради, а також сотень бійців Нагвардії, які загинули у "новітній російсько-українській війні".

Читайте також: Спікер анонсував заяву Ради про "вибори Путіна" у Криму

Як відомо, 31 серпня 2015 року після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації біля Верховної Ради відбулися масові заворушення. Тоді агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати парламент, жбурляли у правоохоронців бруківку, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату. Тоді загинуло четверо бійців Нацгвардії.