У всесвітньому дні французької гастрономії беруть участь українські ресторани
21 березня в усьому світі відбудеться фестиваль гастрономії «Смак Франції», створений за ініціативою французького МЗС і знаменитого шеф-кухаря Алена Дюкаса, в якому візьмуть участь українські ресторани.
Про це директор Французького інституту в Україні та радник посла Франції з питань культури та співробітництва Анн Дюрюфле, розповіла в інтерв'ю RFI.
«У цьому році 21 український ресторан бере участь у цій ініціативі. Нещодавно я була в Івано-Франківську, місті на заході України, де відвідала один з таких закладів. Ресторани в Індонезії, ПАР, Україні будуть проводити в цьому році цей фестиваль. Ідея «Смаку Франції» - познайомити жителів різних країн з французькою кухнею, пропонуючи наші традиційні страви, приготовані з місцевих продуктів», - сказала Дюрюфле.
Також вона повідомила, що в цьому році щорічний фестиваль «Французька весна» відкриється вуличним спектаклем «Повітря», над яким працювали український режисер Влад Троїцький, театр «Дах» і французькі артисти.
«Для мене такі проекти є показовим прикладом франко-українського співробітництва, яке, безумовно, потрібно розвивати», - сказала директор Французького інституту.
За її словами, у сфері кіно також спостерігається помітний прогрес, що в цілому співпраця між країнами просувається.