Організатор флешмобу про Крим прокоментував “вандалізм” РНС на Майдані

Руйнація виставки "Дзеркало історії: мені болить Крим" на майдані Незалежності у Києві учасниками акції "Руху нових сил" є актом вандалізму.

Таку думку висловив театральний режисер і продюсер, один з організаторів флешмобу "Мені болить Крим"  Сергій Проскурня у дописі Facebook.

"...Руйнація виставки "Дзеркало історії: мені болить Крим». А це вже акт вандалізму. ... Активісти РНС по-звірячому знищили виставку і плакати з портретами героїв УНР і героїв Криму, які були кинуті під ноги "новим матросам", - написав він.

За словами Проскурні, виставка жодним чином не заважала активістам РНС.

Продюсер нагадав, що виставка «Дзеркало історії: мені болить Крим» була частиною заходів у межах відзначення 100-річчя Української революції. Одна з ключових експозицій - документи про більшовицькі репресії в Криму та репресії з боку Росії, що розпочалися на анексованому півострові 2014 року і тривають до сьогодні.

Читайте також: Голова СБУ прийшов на Майдан, де мітингарі розбирають конструкції

Як повідомлялося, 18 березня учасники акції протесту, організованої партією «Рух нових сил», демонтували металеві конструкції з українською символікою на майдані Незалежності. При цьому вони знімали з цих конструкцій плакати, присвячені незаконній анексії Криму.

Трьох найактивніших учасників цього доправили до поліції. Після проведення першочергових дій правоохоронці визначаться із правовою кваліфікацією їхніх дій.